[VIDEO]Berang Pelawaan Minum Ditolak,Lelaki Menyes4l “Dibant4i” Wanita Cantik Yang Sebenarnya Peninju Profesional..

Seorang lelaki di Bangkok, Thailand terima pad4h selepas selamba menyimb4h minuman keras di atas kepal4 seorang gadis yang sedang makan, hanya kerana pelawaannya ditolak.

Tul4r di media sosial Thailand Isnin lalu seorang lelaki dengan selambanya menyimb4h minuman keras di atas kepal4 seorang gadis yang sedang makan bersama rakan-rakannya di sebuah gerai tepi jalan. Lelaki tersebut didakw4 membuat sedemikian selepas pelawaannya untuk minum bersama ditol4k wanita tersebut.

Mal4ng tak berb4u, tindakan lelaki itu membawa pad4h selepas dia ‘dibant4i’ semula gadis tersebut yang rupa-rupanya peninju Muay Thai profesional. Menerusi rakaman yang tul4r itu, Pareploy Saeaia dalam keadaan basah dilihat menendang lelaki tersebut berkali-kali sambil mem4ki hamvn.

Pareploy merupakan seorang peninju wanita dengan rekod 40 kemenangan dalam 50 pertarungan sepanjang kariernya. Lebih hebat lagi, dia juga digelar ‘Pareploy KwaThon-Soong’ yang membawa maksud ‘sepakan kanan ibarat balak’. Menurutnya, dia hanya mempertahankan haknya sebagai wanita.

Kalau perkara ini berlaku keatas wanita lain, mungkin mereka tidak akan respon. Tapi, lelaki itu pilih mangsa yang salah sebab saya seorang peninju.

Susulan kes tersebut, Pareploy telah membuat laporan polis dan kedua-duanya menyelesaikan kes tersebut dengan meminta maaf, dan didend4 1,000 baht (RM128) setiap seorang. Lelaki itu juga telah dibuang kerja sebagai kakitangan sebuah hotel dengan alasan tindakannya telah mencemarkan reputasi tempat kerjanya.

VIDEO:

sumber:oh bulan

kredit : beritaterkini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*