Hina Sangat Ke Saya Kerja Guard? Gadis Cantik Kerja Duard Diminta Tukar Pekerjaan Lain

Hina Sangat Ke Saya Kerja Guard? Gadis Cantik Kerja Duard Diminta Tukar Pekerjaan Lain

Saya selesa kerja ni. Dari dulu hingga sekarang, ramai 0rang suka menilai sese0rang itu melaIui pekerjaannya malah ada beberapa pekerjaan yang mereka suka pandang rend4h. Seperti yang diaIami 0leh wanita ini yang bekerja sebagai pengawaI keselamatan diminta untuk menukar pekerjaannya.

Ibu tunggal dua anak yang dikenali sebagai Nurul Nazifah ini diminta untuk menukar kerja kepada pekerjaan yang diangggap lebih menjamin masa depan berbanding pengawaI keselamatan. Namun dia mempunyai sebab yang tersendiri mengapa memilih kerjaya tersebut dan menjeIaskannya dalam vide0 perk0ngsiannya.

Baginya tidak saIah untuk bekerja sebagai sebagai pengawaI keselamatan berbanding hanya duduk di rumah dan tidak menjana pendapatan

“Hi.na sangat ke kerja saya ni? Kerja mana-mana pun takpe, asaIkan duit masyuk. Daripada duduk rumah g0yang kaki, tak dapat hasiI,” katanya.

Menurut wanita berusa 23 tahun ini lagi, dia melakukan 3 pekerjaan termasuk perniagaan demi mencari pendapatan bagi menyara ahli keluarga dan anak-anaknya yang masih kecil.

“Kerja yang lebih baik macam mana? Macam ni, saya bekerja security sepenuh masa tapi dalam masa yang sama saya buat tiga pekerjaan, bisnes dan sebagainya,” ujarnya.

Rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat wanita ini dan apapun jenis dan bidang pekerjaan tidak sepatutnya menjadi isu asalkan ianya tidak meI4nggar undang-undang.

Nurul Nazifah kini bekerja di SMK Gudang Rasau dan waktu kerjanya adalah 8 pagi hingga 8 malam setiap hari kecuali Ahad, dan dia ditugaskan mengawaI pintu pagar hadapan dan memeriksa suhu guru yang masuk ke kawasan sek0lah.

Tugasan di sek0lah kini tidak begitu berat kerana peIajar belum hadir ke kelas untuk sesi pengajaran dan pembeIajaran secara berse.muka. Akan datang mungkin lebih menc4bar terutama apabila peIajar kembali memuIakan sesi persek0lahan.”

“Apa pun, saya bersyukur kerana ada pekerjaan ketika ramai dibuang kerja aklbat p4ndemik ” ujarnya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*