“Aku Besarkan Anak Aku Bukan Utk Kau BeIasah Dia” – Bapa ‘Rembat’ Menantu Kaki PukuI..

Selain ibu, ayah merupakan lelaki pertama yang hadir dalam hidup seorang gadis serta menjadi penyeri dalam kehidupan dan menjaganya saban waktu tanpa mengenal erti penat.

RAKAMAN VIDEO KEJADIAN TERSEBUT DI BAWAH SEKALI

Ada juga orang mengatakan, biasanya, semasa kecil anak gadis akan lebih rapat dan manja dengan ayah berbanding ibunya. Oleh sebab itu, kasih sayang pada ayah tak pernah hilang walaupun sudah besar.

 

Semasa insiden itu berlaku, si bapa kelihatan memegang rotan sambil ditemani beberapa rakannya atas tujuan ingin mengajar menantunya itu.

Si bapa kemudian mer0tan dan menen.dang menantunya yang tidak melawan tetapi hanya sekadar menahan puku.lan itu dengan kedua belah tangannya.

Sebelumnya, menantunya bukan sahaja mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang suami bahkan turut mendera isterinya itu.

“Kalau ibu bapa kamu tak reti mengajar kamu, biar saya yang ajar kamu. Kamu tahu tak yang ibu bapa kamu datang merayu pada saya?” katanya sebelum meninggalkan menantunya itu di tepi jalan.

Difahamkan, kejadian itu tidak diketahui dimana serta tidak diketahui daerah dan tarikh spesifik kejadiannya.

Semoga tindakan seorang bapa mentua ini menjadi pengajaran kepada ibu mahupun bapa di luar sana, pertahankanlah anak sendiri yang disalah laku, dipu.kul, dide.ra oleh suami jika terbukti benar anak sendiri di pihak yang benar.

Diharapkan lelaki tersebut juga sudah mendapat pengajaran dan berubah ke arah yang lebih baik.

Lihat Video :

Sumber Mypendidik

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Baca lagiii

Kesan Anak Yang Dibiarkan Tidak Dapat Kasih Sayang Ayah. Penting Untuk Ibu Tunggal Faham

Masyarakat sering beranggapan bahawa tugas seorang ayah adalah untuk mencari nafkah untuk keluarga dan tugas seorang ibu adalah mendidik dan menjaga anak. Tetapi perkara itu adalah tidak benar sama sekali. Hal ini kerana seorang anak menginginkan kasih sayang dan perhatian daripada seorang ayah.

Kesan yang tidak baik akan berlaku jika seorang anak yang terasa diabaikan oleh ayahnya. Jom kita lihat perrkongsian menarik tentang kesan yang mungkin berlaku kepada seorang anak jika berasa terabai oleh Dr Taufiq Razif.

Lebih Berisiko Terkena Penyakit.
Anak yang kematian ayah atau ditinggalkan ayahnya lebih berisiko hendak terkena penyakit dalam hidupnya. Kenapa? Kajian menunjukkan anak yang ditelantarkan ayahnya sendiri akan mempunyai Telemores yang lebih pendek sebanyak 14% daripada anak yang mendapat sepenuh perhatian dan penjagaan daripada ayahnya.
Telemores ini salah satu komponen yang melindungi sel tubuh. Telemores yang pendek dikaitkan dengan kanser dan penuaan.
Rasa Percaya Diri Kurang.
Anak yang kurang mendapat perhatian ayahnya biasanya akan mengalami konflik dalaman sehingga menjejaskan rasa percaya diri. Kajian daripada Pennsylvania State University menunjukkan anak yang mendapat perhatian ayahnya mempunyai rasa percaya diri yang lebih kuat.
Lebih Cenderung Dengan Masalah Sosial dan Konflik Dalaman.
Anak yang tidak mendapat cukup perhatian daripada ayahnya biasanya akan terlibat dengan gejala sosial dan juga berdepan dengan pelbagai masalah hidup.
Fakta :
71% remaja yang berhenti sekolah di US datang daripada rumahtangga yang takde ayah.
63% remaja yang membunuh diri di US pun datang daripada keluarga yang tiada ayah.
Hilang Rasa Percaya Pada Lelaki
Jangan terkejut kalau sebenarnya seorang ayah tu mewakili para lelaki di luar sana pada pandangan anaknya sebab itu kebiasaannya anak yang ditinggalkan ayah kandung sendiri akan membenci semua lelaki dan menganggap semua lelaki tidak boleh dipercayai hatta suaminya sendiri.
Kesan pada IQ
Kajian daripada University of Newcastle sendiri menunjukkan penglibatan seorang ayah secara aktif dalam membesarkan anaknya sebenarnya boleh meningkatkan IQ anak itu sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*