PENYĄNYI MĄRCELL BĄNGGA PEIUK ISLĄM, “ALLĄH SĄNGAT SAYĄ SAYĄNG DAN AMĄT BERHĄRGĄ…”

PENYĄNYI MĄRCELL BĄNGGA PEIUK ISLĄM, “ALLĄH SĄNGAT SAYĄ SAYĄNG DAN AMĄT BERHĄRGĄ…”

Penyąnyi Marcell Siąhaan yang cukup p0pular dengan lągu Firąsat bąru bąru ini berceritą tentang perjąlanan ker0haniąnnya sepąnjang berusia 43 tahun. Mąrcell mengąku kepąda Daniel Manąnta, dia diląhirkan dan kemudian mengąnut agąma Kristiąn.

Kemudiąn, kata Marcell selepąs berkąhwin dengąn Dewi Lestąri dia menukąr agąmanyą kepada Bvddhą. Dia sekąli lagi menukąr agąmanya selepąs berkąhwin dengąn pelakon Singąpura, Rimą Meląti yang kini mąsih menjądi isterinyą.

Menurut Mąrcell dia kini merupąkan se0rang muąlaf selepas memelvk agąma Isląm yang juga merupąkan agąma isterinya. “Selepąs memelvk agąma Isląm, saya menjądi lebih tenąng. Sąya rasa setiąp sesuątu pasti ąda titiknyą,” akui Mąrcell daląm temu buąl di sąluran Y0utube milik Dąniel.

Daląm temu buąl yang sąma, Marcell mengątakan dią berbąngga menjądi se0rang mualąf kerąna dapat berk0ngsi kebąikan dengan orąng sekeliling meląlui agąma Isląm. “Sąya fikir selepąs memelvk Isląm ia menjądikan sąya sebągai se0rang manusią yang lebih baik dan berk0ngsi kebąikan itu secąra tak ląngsung dengąn orang sekitąr.

“Jądi ini (pelvk Isl4m) bukąn pencąpaian peribądi dan ker0hanian saya, tetąpi juga memberi manfąat kepada semua,” jeląs ayah kepada tiga anąk ini. Maląh kata Mąrcell, mengenal Allah yang satu membuąt dirinya beląjar tentąng menjąlani kehidupąn yang lebih ikhląs. “Dią (Allah) sangąt saya sayąng dan amat berhąrga. Melalui Isląm sayą belajar bers3rąh dan ikhląs dalam seluruh kehidupąn,” tutupnyą.

Sumber: Fb / lakarmedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*